Er nettsiden din kryptert? Viktigheten av SSL- sertifikat

Publisert på

Hvorfor nettstedet ditt bør ha SSL sertifikat


Det mye snakk om IT sikkerhet og personvern – og dette er noe vi vil opplyse våre kunder om. I første omgang ønsker vi å snakke om SSL sertifikat.

HVA ER SSL SERTIFIKAT

Du har kanskje lagt merke til at mange nettstedsadresser har en hengelås på venstre side av seg, og/eller https. Dette kalles SSL sertifikat, og gir brukere og kunder trygghet når de besøker nettstedet.

SSL (Secure Sockets Layer) er en teknologi som brukes for å kryptere trafikk over internett. Det gjør at uvedkommende ikke kan tyvlytte på- og forstå data som sendes mellom deg og en server på internett.

TRENGER NETTSTEDET DITT SSL SERTIFIKAT?
Nettlesere (Internet explorer, Chrome etc) og søkemotorer (Google,Yahoo, Bing etc) arbeider for et sikrere internett hvor all kommunikasjon er kryptert slik at hackere ikke kan stjele informasjon. 

Googles ønsker at alle treff i søkemotoren skal være ekte. Dette gjør at nettsteder med SSL også får bedre rangering i google søk enn usikrede nettsteder. Med andre ord, et nettsted som ikke har SSL sertifikat vil bli mindre synlig i google.

  • Trygghet for deg og besøkende på siden
  • Nettstedet ditt blir oppfattet som sikkert og seriøst 
  • Bedre synlighet i google søk

YTTLIGERE INFORMASJON OM SSL-SERTIFIKAT:
Et SSL sertifikat koder og emballerer informasjon som sendes mellom et nettsted og brukeren av nettstedet. Det gjøres ved hjelp av unike nøkler som omtales som og med lengden på nøklene. Det vanligste er 128-bits kryptering. Det betyr at nøkkelen som deles mellom nettsted og bruker har 2128  mulige kombinasjoner. Dette tilsvarer 340.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000. 000.000. Med dagens datamaskiner trenger en hacker 200 millioner milliarder år for å knekke en slik kode.  

NRK beta skrev 17.10.2018 om SSL sertifikat og hvorfor det er viktigere og viktigere at nettsiden har dette sertifikatet. Les hele artikkelen her:

https://nrkbeta.no/2018/10/17/over-200-norske-nettsider-i-fare-for-a-svartelistes-av-google/

Bestill SSL sertifikat ved å sende oss en mail: kontakt@bestwebdesign.no